30 sep 2007

Feyenoord - Heerenveen 2-0

Feyenoord heeft in de 1e helft de genadeklap aan de Friezen uitgedeeld. De doelpunten kwamen van Roy Makaay en Nikky Hofs. Af en toe werden de Friezen overlopen en was het een wonder dat het bij rust slechts 2-0 was.

Na de rust had de wedstrijd een heel ander beeld. Met Alves in de gelederen waren de Friezen regelmatig gevaarlijk, maar wisten dit niet in doelpunten om te zetten. Feyenoord was geen schim meer van de ploeg die de Friezen in de 1e helf alle hoeken van het veld liet zien.
Dat is iets waar van Marwijk nog aan moet werken, maar al met al een terechte overwinning.

©TWG

Heracles - AZ 2-1

Voor de 3e keer op rij is het AZ van van Gaal tegen een nederlaag aangelopen. Op het kunstgras van Almelo wisten de Alkmaarders geen enkele keer te overtuigen en het Heracles moeilijk te maken. Het niet hebben van afmakers is het grote probleem in Alkmaar.

Van Gaal was voor het eerst in tijden een keer realistisch in zijn commentaar, al bleef hij zijn spelers steunen.

Ben benieuwd hoe de Alkmaarders hier in de UEFA cupwedstrijd tegen FC Paços Ferreira mee weten om te gaan. 3x Achter elkaar verliezen gaat tussen de oren zitten, dus niets is zeker.

©TWG

Ajax - VVV 6-1

Ajax heeft zich na de zeer slechte bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys een beetje hervonden. Al leek het daar na 4 minuten niet op, toen de verdediging stond te snurken en de Venloenaren op 0-1 kwamen. Het viel mij mee dat Ajax rustig bleef en bij vlagen goed voetbal liet zien.
In een tijdsbestek van 10 minuten scoorden ze 3 doelpunten, waarvan er 2 van de voet van Luque kwamen. Hij scoorde hiermee voor het eerst voor Ajax, al moest hij er daarna snel af met een liesblessure. Huntelaar scoorde zijn 8e van deze competitie en is daarmee nog steeds topscorer.

Deze overwinning brengt weer een beetje moed bij de Amsterdammers, welke donderdag tegen Dinamo Zagreb hard nodig is.

©TWG

NAC - PSV

PSV heeft voor de 2e keer gelijk gespeeld. Nu was het NAC die de Eindhovenaren 2 punten afsnoepte. Eigenlijk kwam PSV nog goed weg, omdat vlak voor tijd Gomes op spectaculaire wijze een keihard schot onder de lat wegrammelde.

PSV moet a.s. dinsdag wel een paar klassen beter spelen om de Champions Leaugue wedstrijd tegen Internazionale Milaan te kunnen winnen. De Milanezen zijn in supervorm, dus dat belooft een warm avondje te worden.