31 aug 2007

AZ-Excelsior een draak van een wedstrijd!

Na het verlies afgelopen week tegen Vitesse, heeft AZ vanavond met 3-0 gewonnen van Excelsior. In een werkelijk slaapverwekkende wedstrijd was er maar 1 ploeg die wilde voetballen. De Rotterdammers waren duidelijk niet naar Alkmaar gekomen om te voetballen, maar om een spelletje "tegenhouden" te spelen.
Wat de Rotterdammers lieten zien was echt afbraakvoetbal, waar AZ toch wel moeite mee had. AZ kwam onverwacht op 1-0 en net voor rust op 2-0 door een gelukkig of magistraal doelpunt van Steinsson (was het een bewussie of een lucky?).

De 2e helft was nog minder dan de 1e. Uiteindelijk werd het 3-0 en was iedereen blij met het eindsignaal. Maar snel vergeten deze wedstrijd!

©TWG

AZ loot Portugese club FC Paços de Ferreira

De tegenstander van AZ in de 1e ronde van de UEFA cup is het onbekende FC Paços de Ferreira. Het is het Europese debuut voor de Portugezen, dat het afgelopen seizoen op de 6e plaats eindigde in de Portugese competitie.

Al met al lijkt het een zeer gunstige loting voor de Alkmaarders, die op 20 september eerst uit spelen om op 4 oktober de klus af te maken in het eigen DSB stadion.

©TWG

Ajax loot Dinamo Zagreb

Ajax heeft een zware tegenstander geloot voor de UEFA cup. Dinamo Zagreb staat na 6 wedstrijden zonder puntenverlies 1e in de Kroatische competitie.
Toch denkt ten Cate dat het mogelijk moet zijn de 2e ronde te halen.

Laten we hopen dat hij gelijk heeft, maar dan moeten de Amsterdammers wel een stukje volwassener worden. Het niveau van de Europese competitie is toch net even wat anders dan dat van de eredivisie.