25 aug 2007

Eindelijk weer voetbal op TV i.p.v. reclame

Wat was ik blij te horen dat bij Talpa het licht uit ging. Ik heb mij het afgelopen jaar mateloos geirriteerd aan de manier waarop het eredivisie voetbal werd gepresenteerd. Tussen de reclames en het oeverloze commentaar van de heren analiticy met Jan Mulder voorop was er soms ook nog voetbal te zien. Daar zijn we nu gelukkig vanaf, met de overgang naar RTL4 is het er een stuk beter op geworden. Het is nog geen Studio Sport maar in ieder geval weer een plezier om naar te kijken.

©TWG

Verwachting competitie eredivisie voetbal 2007/2008

De competitie is net een week oud en de voetbalanaliticy zijn (bijna) eensgezind; AZ wordt kampioen, PSV 2e, Ajax of Feyenoord 3e.
Ikzelf denk daar heel anders over.

AZ heeft het afgelopen seizoen inderdaad heel aantrekkelijk voetbal laten zien en op wonderbaarlijke wijze jammerlijk naast alle prijzen gegrepen. Enkel te wijten aan onvolwassenheid. Ook dit seizoen verwacht ik dat AZ nog niet volwassen/professioneel genoeg zal zijn om kampioen te worden. Ik denk dat de weg die AZ is ingeslagen onder Co Adriaansen en nu voortgezet wordt onder Louis van Gaal, er wel toe zal leiden dat AZ een vaste top 3 club wordt en binnen 3-5 jaar landskampioen zal worden.

PSV is het afgelopen voetbalseizoen op miraculeuze wijze landskampioen geworden. Dit ging helaas voor de fans te vaak met zakelijk voetbal. Al was dit wel met een altijd goede Phillip Cocu, rots in de branding Alex en de bijna niet te passeren Gomez. Maar dat is dit seizoen wel anders. Cocu met pensioen (of toch niet), Alex naar Chelsea en Kone zeer waarschijnlijk naar Spanje. Voeg daar een zeer talentvol maar ook zeer jong middenveld aan toe en je hebt alle ingredienten om een minder jaar te mogen verwachten. Ik verwacht dat PSV dit jaar dan ook geen hoge ogen zal gooien. Zowel op nationaal als op internationaal vlak zal dit team te licht blijken. Als PSV Europees niet overwinterd in de Champions-League verwacht ik dat trainer Ronald Koeman de rit niet uit zal zitten.

Ajax is het afgelopen seizoen terecht geen kampioen geworden. Al scheelde het maar 1 doelpunt. Er werd te wisselvallig gespeeld en zeker het alom geprezen 4-3-3 is te weinig vertoond. Positieve uitzonderingen waren Wesley Schneider en Klaas-Jan Huntelaar, maar ook zij konden niet voorkomen dat Ajax net geen kampioen is geworden. Met het vertrek van Schneider, Babel en Perez, heeft Ajax veel kwaliteit ingeleverd op het middenveld en de linkerflank. Als a.s. woensdag niet wordt gewonnen van de Tsjechen en de resultaten tot de winterstop niet echt goed zullen zijn, verwacht ik dat ook Ten Cate de rit niet uit zal zitten.

Feyenoord heeft een dramatisch seizoen achter de rug met heel weinig doelpunten voor en heel veel tegen. Dat zal ons niet meer gebeuren hebben ze daar in Rotterdam gedacht en hebben een aantal goede/ervaren spelers gehaald. Het is nu aan Bert van Marwijk om hier een team van te maken. Dat zal niet gemakkelijk zijn, de ervaring bij andere clubs heeft geleerd dat dit tijd vraagt.
Wel heb ik het idee dat Feyenoord het goed zal gaan doen dit seizoen en weer de stugge ploeg zal worden die het altijd al is geweest.


Mijn voorspelling voor de top 4 dit seizoen:

1. Ajax
2. AZ
3. Feyenoord
4. PSV

©TWG