19 sep 2007

PSV - CSKA Moskou 2-1

PSV heeft zijn 1e Europacup wedstrijd weer gewonnen. De 1e helft waren de Russen een stuk beter en een aantal maal zeer gevaarlijk. Op dat moment dacht ik niet dat PSV zou gaan winnen. Pas in de 2e helft begon PSV, mede door toedoen van Perez, zeer goed te voetballen. Zowel Koevermans als Lazovich misten een aantal grote kansen.

Dankzij de openingstreffer van toch weer Lazovich was de ban gebroken. PSV ging lekker frivool voetballen en was weer een paar keer goed gevaarlijk. De 2-0 kwam van de voet van Perez, die dit zeer zeker verdiende. Ik vond hem 1 van de beste spelers van PSV en denk dat ten Cate van Ajax nog wel eens spijt zal hebben dat hij hem heeft laten gaan.

De laatste 10 minuten werd het nog wel even billenknijpen voor PSV. De Russen hadden zich nog niet neergelegd bij een nederlaag en werden een keer of 5-6 zeer gevaarlijk, maar wisten "slechts" 1 keer te scoren.

Al met al een dik verdiende overwinning voor de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de Championsleauge waar we best trots op mogen zijn.