16 sep 2007

Roda JC - Feyenoord (1-3)

De Rotterdammers hebben alweer hun 4e opeen volgende wedstrijd winnend af weten te sluiten. Ook Roda JC werd aan de zegekar gebonden. Nadat Roda JC op een 1-0 voorsprong was gekomen, begonnen de Rotterdammers eindelijk te voetballen. Al was het niet oogstrelend het was zeer zeker een verdiende overwinning. De spirit is weer terug in Rotterdam. Of dat ook voldoende is tegen de "top", zal a.s. zondag blijken. Dan moeten de Rotterdammers het opnemen tegen PSV. Pas dan zal blijken hoever Feyenoord is.

Tot die tijd staan ze soeverein bovenaan en dat waren ze al heel lang niet meer gewend in Rotterdam.

©TWG

Sparta - AZ 2-2

Ook AZ speelde een allerbelabberste wedstrijd tegen een verrassen Sparta.
Na 2 uitstekend uitgevoerde counters keek AZ met de rust tegen een 2-0 achterstand aan.
Dat was zeer zeker verdient, want AZ bakte er echt helemaal niets van. Gelukkig voor AZ kwam het heel kort na de rust op 2-1, maar zag het er eerder naar uit dat het 3-1 zou worden dan 2-2. Toch kwamen de Alkmaarders op 2-2 door een mooi doelpunt van El Hamdaoui.
Een zeer bemazzelt punt voor de ploeg van van Gaal die zichtbaar geirriteerd op de bank zat.

Ook deze wedstrijd maar heel snel vergeten en hopen dat ze het donderdag beter doen.

©TWG

PSV - Vitesse 1-0

PSV speelt dezelfde wedstrijden als in het afgelopen seizoen. Niet goed spelen maar toch winnen. Zo was het ook tegen Vitesse. De bij AZ uitgekotste Koevermans besliste de wedstrijd al in het 7e minuut door een prachtig afstandschot. Wat zal Louis van Gaal hier van balen zeg!

Daarna werd het een matte vertoning, had PSV recht op een strafschop en duurde het gelukkig maar 90 minuten.

Ook deze wedstrijd maar heel snel vergeten.

©TWG

Heracles - Ajax 0-1

Ik word niet vrolijk van het niveau van de NL competitie, wat een drama zeg.
Zoals Ajax ploeterde op het kunstgras van Heracles Almelo geeft toch te denken.

Ajax zonder Schneijder en Babel heeft het niveau van een middenmoter. Fantasieloos en inspiratieloos was het. Complimenten voor Heracles die er nog iets van wilden maken.

Heracles verdiende het zelfs om te winnen, maar een schitterende omhaal van Huntelaar in de laatste minuut voorkwam dit.

Dit belooft niet veel goeds voor de Europacup wedstrijd van a.s. donderdag.