12 sep 2007

Albanie - Nederland 0-1 (pffff)

In een hele slechte wedstrijd heeft het NL elftal met 0-1 gewonnen van de nummer 66 op de FIFA wereld ranglijst voor landenteams Albanie. In de 91e minuut maakte Ruud van Nistelrooy de enige maar o zo belangrijke winnende treffer.

De verschrikkelijk irritante Albaniers hadden echter de meeste kans om deze verschrikkelijke wedstrijd winnend af te sluiten. Stug verdedigend en soms verrassend counterend hadden zij 2 tot 3 echt heel grote kansen. Het NL elftal kon daar weinig meer tegenover zetten dan een paar afstandschoten van met name Wesley Sneijder. Eindelijk werd van Nistelrooy een keer in de 16 aangespeeld en daar bleek maar weer eens hoe doeltreffend hij daar is! Op aangeven van Emanuelson tikte van Nistelrooy via een halve omhaal de bal langs de keeper in de rechterhoek. OPLUCHTING!!

Door deze overwinning hebben we ons zo goed als geplaats voor de EK, maar we moeten deze wedstrijd maar heel snel vergeten!

Door de vele gele kaarten zal het elftal er op 16 oktober heel anders uitzien. Kijken hoe van Basten dat op gaat vullen. Ik hoop wel dat er dan beter wordt gevoetbald, ik heb me deze wedstrijd 90 minuten lopen irriteren.