26 aug 2007

Ajax wint weer eens in eigen huis van Heerenveen (4-1)

Na 2 jaar verloren te hebben in de ArenA van Heerenveen, is het Ajax weer eens gelukt om van de Friezen te winnen. Na met 1-0 achter gekomen te zijn kwam het voor de rust toch op 2-1 voorsprong. Wederom was het de nieuwe aankoop Suarez die de toon aangaf met 2 doelpunten. Met regelmatig leuk en snel positiespel werd het een verdiende 4-1 overwinning.

Heerenveen miste de goalgetter van het vorige seizoen Afonso Alvez, die "vermist" wordt.

Woensdag a.s. zal blijken of Ajax ook tegen de Tsjechen weet te scoren.

©TWG

Feyenoord wint gemakkelijk van angstig NAC (5-0)

Feyenoord heeft zijn 1e thuiswedstrijd van dit seizoen op mooie wijze gewonnen.
Je kunt zien dat een hoop ervaring veel kan doen met een elftal. Feyenoord kon het geduld opbrengen om het sterk verdedigend NAC toch over de knie te leggen. Bepalend hierin was de oude vos Roy Makaay; de klasse druipt er vanaf. Dat gaat nog wat beloven voor dit jaar.

©TWG

PSV ondanks slecht voetbal langs NEC (5-0)

PSV had weinig te duchten van een zenuwachtig en te hard spelend NEC.
Wederom had PSV moeite om het spel te maken. Tot aan de 16 ging het redelijk maar daarna ging het regelmatig mis. Er zit weinig overtuiging in het spel, dat het toch nog 5-0 werd was te danken aan de ruimte die NEC liet nadat het 2-0 achterkwam. Het werd in korte tijd 5-0, waar heel mooie doelpunten bij zaten. Ondanks deze grote overwinning is er nog een hoop te doen voor Koeman en cs. om ook Europees mee te doen.

©TWG

AZ verliest van Vitesse

Ondanks goed spel heeft AZ 3 punten laten liggen in Arnhem. Vitesse heeft AZ tactisch lamgelegd. Ondanks dit tactische spel heeft AZ toch zeker een 3-tal opgelegde kansen gekregen maar niet weten te scoren.
Je kunt het afbraakvoetbal noemen van Vitesse, maar dat kun je verwachten als er tegen een topclub wordt gespeeld. De nieuwe spitsen van de Alkmaarders vielen tegen en hebben niet 1 keer weten te overtuigen. Vitesse is toch van een ander kaliber dan de goedwillende amateurs van VVV uit Venlo. Louis van Gaal was zichtbaar ontevreden over het optreden van de nieuwelingen. Met Danny Koevermans op de tribune lijkt hij een verkeerde keuze gemaakt te hebben.

Ik ben van mening dat Koevermans moet blijven bij AZ en zeker moet spelen, maar verwacht dat hij naar Feyenoord zal gaan.

©TWG