9 sep 2007

Nederland-Bulgarije 2-0

Het Nederlands elftal heeft in een stugge wedstrijd gewonnen van medeconcurrent Bulgarije.
Het was geen mooie wedstrijd voor de toeschouwers, maar het resultaat is heilig.
De Bulgaren waren naar Amsterdam gekomen om in ieder geval 1 punt mee terug te nemen.
Ze verdedigden massaal en waren enkel gevaarlijk door de superspits Berbatov.

Nederland brak de ban door een wonderschoon doelpunt van Wesley Sneijder.
Uit een vrije trap van zo'n meter of 30, schoot hij de bal knalhard en loepzuiver achter de Bulgaarse goalie. Daarna controleerde het NL elftal de 1e helft de wedstrijd.

In de 2e helft het 1e half uur hetzelfde beeld als in de 1e helft. De Bulgaren sterk verdedigend en gevaarlijk door counters. Na een goede en snelle aanval over de linker flank, werd van Nistelrooy in stelling gebracht en maakte uit een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie met een slimme schuiver 2-0. Daarna gingen de Bulgaren een versnelling hoger spelen en werden toch nog een paar keer gevaarlijk maar konden niet scoren.

Al met al een zeer goed resultaat en een grote stap op weg naar het EK 2008.

Ik heb daarna de analyse van louis van Gaal met grote verbazing waargenomen.
De jaloezie droop er vanaf. Je kon duidelijk merken dat het hem nog steeds dwars zit dat hij met het NL elftal niets heeft bereikt en dat van Basten nog steeds op koers ligt.
Hij vond het allemaal maar niks en de Bulgaren hadden veel meer kansen dan het NL elftal.
Het leek er erg op dat hij liever had gezien dat het NL elftal had verloren, dan had hij gelijk gekregen en was de kans dat hij bondscoach van het NL elftal zou kunnen worden weer wat groter geworden. Een zielige vertoning van een zeer groot trainer.

Ik vind dat we in NL een keer moeten accepteren dat het beter is met minder spel het doel te bereiken dan met mooi voetbal onderuit te gaan. Eens, onder van Basten wordt er niet mooi gevoetbald, maar de resultaten zijn er wel. Laten we dat nu eens accepteren en op deze wijze Europees kampioen worden.